Lidmaatschap

Ben jij museumprofessional en wil je meer uit je vakgebied halen? Heb je internationale samenwerking en kennisdeling hoog in het vaandel staan en ben je graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen in ons vakgebied? Word dan ook lid van ICOM Nederland. Dat kan individueel, maar ook op instellingsniveau. Het lidmaatschap van ICOM Nederland houdt in dat je tevens lid bent van de internationale ICOM-organisatie.

Welke voordelen heeft dat?

  • Allereerst het internationale netwerk van vakgenoten, waarin onderling kennis wordt gedeeld.
  • Echt een verschil maken doe je via de diverse internationale comités en werkgroepen die zich bezighouden met belangwekkende thema’s uit ons vakgebied.
  • Ook heb je als lid toegang tot diverse ICOM publicaties, toolkits en conferenties en krijg je regelmatig korting op activiteiten van partnerinstellingen.
  • Als lid van ICOM Nederland maak je bovendien aanspraak op diverse subsidieregelingen.
  • Tot slot krijg je de ICOM-kaart thuisgestuurd, die toegang verstrekt tot musea wereldwijd. Dit is echter een gunst van het betreffende museum, geen recht dat aan de ICOM-kaart ontleend kan worden.

Individueel lidmaatschap

Je kunt lid worden als je op professionele wijze verbonden bent (of was, indien gepensioneerd) aan een museum of museaal ondersteunende instelling, als je een zelfstandige bent die in hoofdzaak diensten of kennis levert aan de museale sector, of een studie volgt die leidt tot een museale functie.

Ik wil individueel lid worden 

Instellingslidmaatschap

Lid worden op instellingsniveau? Dat kan als jouw museum of culturele instelling de doelstellingen van ICOM onderschrijft. Dus wil jij bijdragen aan internationale samenwerking en het verder professionaliseren van de branche, word dan onderdeel van het netwerk. 

Mijn instelling wil lid worden