ICOM Award: Call for Applications

07/08/2024

De allereerste ICOM Award is er voor baanbrekende duurzame ontwikkelingen binnen de museumgemeenschap. Het doel? Deelname van musea aan het behalen van de Sustainable Development Goals aanmoedigen en licht werpen op concrete acties en de verschillende manieren waarop musea werken aan duurzame ontwikkeling. Komt jouw museum in aanmerking? Overweeg om je aan te melden!

Meer over de prijs

Wie kan zich aanmelden?

Je komt in aanmerking voor de ICOM Award als jouw museum met succes duurzame ontwikkelingsacties heeft geïmplementeerd en afgerond. De criteria zijn:

  • Het initiatief moet duidelijke resultaten, uitkomsten of impact laten zien.
  • ICOM is op zoek naar uiteenlopende inzendingen, afkomstig van verschillende soorten musea, die zich richten op verschillende uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. 
  • Inzendingen van kleine musea worden vooral aangemoedigd, net als kleine projecten en projecten van musea die de grenzen van de 'standaard' museumpraktijk hebben verlegd.

Aanmeldproces

Aanvragers in Nederland melden zich allereerst bij ICOM Nederland, want deelnemers moeten door hun eigen nationale comité worden voorgedragen. Hiervoor vul je het eerste gedeelte van dit formulier in. Dit stuur je samen met het ingevulde projectbeschrijvingsdocument per mail naar secretariaat@icom.nl
Vervolgens vul je de informatie in op het indieningsportal en upload het projectbeschrijvingsdocument samen met de ondertekende goedkeuringsbrief. Deadline voor aanmelden: 30 september 2024

En daarna?

Via het algemene secretariaat van ICOM komen de inzendingen vervolgens ter beoordeling terecht bij de jury. Deze jury maakt een eerste selectie, een longlist, uit de lijst van in aanmerking komende projecten en daarna een shortlist. Daarna worden drie  finalisten geselecteerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Algemene Conferentie van Dubai in 2025, tijdens de prijsuitreiking.

Meer informatie