Training Cultural Awareness

Training Cultural Awareness
Georganiseerd doorICOM Nederland
Type

workshop

LocatieMuseum Kennemerland, Beverwijk
Datumdonderdag 13 oktober 2022 tot vrijdag 14 oktober 2022

Via ICOM leer je als museumprofessional de wereld kennen. Je ontmoet collega’s, ontdekt musea en wisselt informatie uit, via een breed scala aan internationale commissies. Dat gaat soms gemakkelijk, soms ook onverwacht stroef. In de commissies ontdek je namelijk niet alleen wat ons verbindt, maar ook wat ons van elkaar onderscheidt. Vooral de culturele achtergrond speelt hierbij een bepalende rol.
ICOM Nederland wil hier graag iets in betekenen. Sinds 2020 organiseren we samen met Mazi.Inc jaarlijks een tweedaagse training over cultureel bewustzijn. Hoe ga je hiermee om, wat kun je zelf doen en hoe herken je een cultureel misverstand? De trainingen zijn interactief. De focus ligt op praktische oefeningen en het vinden van effectieve handvatten.

In de training Cultural awareness: omgaan met cultuurverschillen doe je nieuwe inzichten op waardoor jij je beter kunt verplaatsen in de ander en deze leert begrijpen. Je ontwikkelt daarnaast basisvaardigheden waarmee je constructiever met mensen met een andere achtergrond kunt communiceren. Deze persoonlijke groei leidt tot succesvollere relaties, en meer medewerkerstevredenheid.

Het begint bij het ontdekken wie je zelf bent, waar je voor staat en wat je kunt bijdragen aan een effectieve internationale samenwerking – bewust of onbewust. Blinde vlekken worden in kaart gebracht. Je leert jouw gedachten, emoties en gedrag monitoren en reguleren op een wijze die aansluit bij de cultuur van de ander. Dit bewustzijn is noodzakelijk om interculturele verschillen te overbruggen en succesvol te communiceren in een veelzijdige, internationale omgeving.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor alle ICOM-leden. Per tweedaagse cursus zijn er 12 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!

Praktische informatie

  • Cursustijden: beide dagen van 10-17 uur.
  • Locatie: Museum Kennemerland, Beverwijk
  • De voertaal van de cursus is Nederlands. 
  • Prijs: 50 euro (inclusief koffie, thee en twee keer uitgebreide lunch).
  • Aanmelden kan door een mail te sturen aan project@icom.nl o.v.v. training Cultural Awareness. Vermeld bij je aanmelding je naam, mailadres, telefoonnummer, ICOM-nummer en of je een bestuursfunctie bekleedt. Deadline aanmelden: 1 oktober 2022.